Hotel Oleana’s historie

A boutique hotel perfectly situated in central Bergen

Fargerikt. Dristig. Lidenskapelig. En feiring av sansene. Hotel Oleana er inspirert av Ole Bull, fiolinisten, komponisten og verdens første superstjerne som er født bare et steinkast fra hotellet.

Denne ekstraordinære Bergenseren levde livet fullt ut og hadde visjonære ideer. Oleana var navnet på en utopisk koloni Ole Bull grunnla for nordmenn i Pennsylvania i USA. Navnet symboliserer fortsatt kreativitet, et åpent sinn og en liten smule norsk villskap.

På samme måte som vårt vennlige, moderne hotell – med Bergens mange eventyr rett utenfor døren.

HISTORISK GRUNN

Hotel Oleana ligger ved populære Torgalmenningen i sentrum av Bergen. Du finner mange av byens attraksjoner innen gangavstand, og offentlig transport er bare noen få minutter unna. Vi er også stolte over å være på historisk grunn. Bergens velrenommerte Holdts Hotel lå her til det gikk tapt i bybrannen i 1916. Kanskje Ole Bull møtte Norges berømte komponist og venn av familen Edvard Grieg på Holdts Hotel? Vi vet at Ole Bull overtalte Griegs foreldre til å sende den musikalsk begavede 15-åringen til Tyskland, slik at han kunne videreutvikle talentene sine. I dag representerer begge en viktig del av Bergens rike historie og identitet.

Lysøen, Ole Bulls villa på Lysøen utenfor Bergen. I dag er villaen et museum som også arrangerer konserter.

Velkommen til nye opplevelser i Bergen! Velkommen til Hotel Oleana!

EXPLORE OUR HOTEL

Hotel Oleana er en del av Nordic Hotels & Resorts. Les mer om våre søster hotell.